NAPETO U MOSTARU: Građani se okupili na mirnim protestima, policija sve budno prati...

Protesti su počeli u 6 sati i trajat će do 8 sati.

  • Hronika

  • 02. Feb. 2021  02. Feb. 2021

  • 1

Građani okupljeni ispred inicijative "Jer nas se tiče", okupili su se ispred deponije Uborak u Mostaru na mirnim protestima.

Protesti dolaze samo dan nakon što su Grad Mostar i tri gradska javna preduzeća pokrenuli tužbu protiv građana Mostara koji su članovi Udruženja “Jer nas se tiče” zbog “naknade štete koju su prouzrokovali blokadom deponije Uborak”.

Kako navode iz ovog udruženja, tužba im je dostavljena 30. januara. Tužili su ih Grad Mostar, JP „Komos“ Mostar, JP „Parkovi“ Mostar i JP „Deponija“ Mostar.

Ističu kako “deponija na Uborku godinama uništava njihovo zdravlje, njihovi najmiliji obolijevaju i umiru, ali nadležnima to nije bilo dovoljno pa su borbu za zdravlje svih njih pokušali ugasiti policijskom akcijom”.

“Zdravlje, interes i korist svih građana Mostara – ostaje zauvijek na prvom mjestu. Ova tužba nas neće omesti s našeg puta”, poručili su iz Udruženja “Jer me se tiče”.

Protesti su počeli u 6 sati i trajat će do 8 sati.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...