GROM IZ VEDRA NEBA: Bezos odlazi sa mjesta izvršnog direktora Amazona, uskoro preuzima…

Zamijenit će ga Andy Jassy, koji trenutno vodi sektor poslovanja u oblaku u okviru kompanije Amazon Web Services, javlja CNN.

  • Ekonomija

  • 03. Feb. 2021  03. Feb. 2021

  • 0

Osnivač Amazona Jeff Bezos povući će se sa svoje funkcije izvršnog direktora kasnije ove godine i preuzeti funkciju izvršnog predsjednika, saopštila je ova kompanija u utorak.

Zamijenit će ga Andy Jassy, koji trenutno vodi sektor poslovanja u oblaku u okviru kompanije Amazon Web Services, javlja CNN.

Bezos je izvršni direktor Amazona od njegovog osnivanja 1995. godine. Nadzirao je njegov rast od online prodavača knjiga u globalnog maloprodajnog i logističkog diva, a kompanija je Bezosa učinila jednim od najbogatijih ljudi na svijetu.

Vijest je stigla kao dio Amazonovog izvještaja o zaradi u četvrtom kvartalu. Kompanija je lako pobijedila projekcije analitičara sa Wall Streeta i za prodaju i za zaradu, a rezultati su kruna izuzetne godine, u kojoj je pandemija pojačala i maloprodaju i poslovanje u oblaku.

Dionice Amazona (AMZN) nepromijenjene su u utorak nakon trgovanja izvan radnog vremena. Dionice kompanije porasle su gotovo 69 posto u proteklih godinu dana. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...