LET U "SRPSKI SVET": Kako je advokat MILOŠ STEVANOVIĆ, branitelj Tijane Ajfon, blizak Dodiku, postao jedan od direktora nove aviokompanije u Crnoj Gori?!

Nakon što je nova Vlada Crne Gore krajem prošle godine likvidirala nacionalnu aviokompaniju "Montenegro Airlines" zbog ogromnih gubitaka, posljednjih sedmica intenzivirani su poslovi radi formiranja nove crnogorske aviokompanije. Kako je najavio Mladen Bojanić, crnogorski ministar za kapitalne investicije, nova kompanija bit će osnovana kapitalom države i ona bi trebala biti operativna u narednih nekoliko mjeseci, prije početka turističke sezone.

  • Mini market

  • 05. Feb. 2021  05. Feb. 2021

  • 0

Ove sedmice se pristupilo izboru rukovodstva buduće kompanije, koja će se zvati "To Montenegro", a najveće iznenađenje za crnogorsku javnosti bio je izbor Miloša Stevanovića, advokata iz Bijeljine, za člana Borda direktora nove nacionalne aviokompanije Crne Gore.

Advokat Stevanović je potpuno nepoznato ime u crnogorskim pravnim, političkim i poslovnim krugovima, a tamošnji mediji za njega pišu da je je blizak Miloradu Dodiku, da je bio gradski menadžer Bijeljine i da se povezuje s krugovima oko srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića. Široj javnosti Stevanović je postao poznat posljednjih sedmica, kada je branio Tijanu Ajfon, srbijansku starletu, kojoj se sudilo na Sudu BiH zbog organiziranja lanca prostitucije. Njegova klijentica osuđena je nepravosnažno na godinu dana zatvora.

altMiloš Stevanović i Milorad Dodik (Foto: Arhiva)

altTijana Ajfon i Miloš Stevanović (Foto: Arhiva)

O poslovima advokata Stevanovića se istovremeno zna i malo i mnogo, jer baš nije do kraja jasno u kojoj se poziciji i ulozi kada i gdje pojavljuje. Bio je neko vrijeme blizak pokojnom Mići Mićiću, gradonačelniku Bijeljine, za šta, tvrde u Bijeljini, duguje zahvalnost svojoj majki, uglednoj i uspješnoj Bijeljinki. 

Mogao se vidjeti i u društvu Milorada Dodika pa se neko vrijeme spominjao kao potencijalni ministar policije Republike Srpske, što se, naravno, nije desilo. Hvalio se dobrim odnosima sa predstavnicima međunarodne zajednice u BiH, prije svega s Valentinom Inzkom, visokim predstavnikom u BiH, za kojeg je, kako se moglo čuti, obavljao neke advokatske poslove u BiH i Austriji. Nebojša Vukanović, poslanik u Skupštini RS, optužio ga je na svom blogu da je dizao kredite u "Bobar banci" i pitao ga kada ih namjerava početi vraćati.

Odnedavno je Miloš Stevanović blizak s Nenadom Nešićem, liderom DNS-a i državnim poslanikom koji ga je postavio za političkog direktora svoje stranke.

Kako se, čime i uz čiju pomoć advokat Stevanović uspio nametnuti novim vlastima u Crnoj Gori, nije poznato, ali za one koji poznaju njegove razgranate političke veze, metode uvjeravanja, lični šarm i elokvenciju... to nije veliko iznenađenje. 

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...