AMRA BABIĆ IDE NA "BIJELI HLJEB": Evo koliko će bivša gradonačelnica Visokog koštati građane...

Prema pisanju visočkih lokalnih medija, prema obračunu iz 2018. godine, prosječna plaća koju je Amra Babić primala iznosila je 3.600 KM.

  • Mini market

  • 06. Feb. 2021  06. Feb. 2021

  • 2

Bivša gradonačelnica Visokog Amra Babić koštat će budžet oko 70.000 KM godišnje, i to na osnovu ostvarenog prava na "bijeli hljeb" koji je uslijedio nakon razrješenja dužnosti. Ova informacija potvrđena je za portal Klix.ba iz Gradske uprave Visoko, gdje su kazali da je prvi potpis gradonačelnika Mirze Ganića, umjesto na papir primopredaje, bio na korigovanu odluku o "bijelom hljebu" bivšoj gradonačelnici.

"Odluka je bila donesena zloupotrebom položaja i ovlaštenja u periodu kada se takva odluka nije mogla donijeti. Naime, gradonačelnica je delegirala da joj odluku o naknadi, po njenom ovlaštenju, potpiše pomoćnica gradonačelnice Edina Ferizović, i to 14. decembra 2020. godine, dok joj je još trajao mandat. Podsjećamo da su zvanično rezultati lokalnih izbora objavljeni 15. decembra 2020. godine", navodi se u odgovoru portalu Klix.ba.

Dalje dodaju da su, razmatrajući podneseni zahtjev Amre Babić i uvažavajući zakonske propise, odluku od 14. decembra stavili van snage te da je potpisana nova odluka, koja je usklađena prema važećim zakonskim propisima.

Prema pisanju visočkih lokalnih medija, prema obračunu iz 2018. godine, prosječna plaća koju je Amra Babić primala iznosila je 3.600 KM.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...