NEZAPAMĆEN SPEKTAKL NA NBA PARKETIMA: Curry ubacio 57 poena, Jokić 50, a Luka Dončić "samo" 42!

Velilčanstven pucački okršaj dvojice All Star igrača, Stepfana Curryja i Luke Dončića, odvijao se u meču "Golden State Warriorsa" i "Dallas Mavericsa".

  • Sport

  • 07. Feb. 2021  07. Feb. 2021

  • 0

Stepfen Curry, Nikola Jokić i Luka Dončić obilježili su fantastičnu noć na NBA parketima briljantnim partijama sa velikim brojem poena. Seriju blistavih igara otvorio je Nikola Jokić u prvoj sinoćnjoj utakmici u kojoj su njegovi "Denver Nuggetsi" poraženi od "Sacramento Kingsa" sa 119:114.

Srpski centar sa 50 poena postavio je novi rekord karijere (stari, 47 poena, ostvario je prošle nedjelje) dodao je 12 poena i 8 skokova, ali sve je bilo nedovoljno da spriječi poraz svog tima, drugi za redom.

Jokić je imao nestvaran procenat šuta, od 33 pokušaja ubacio je 20 puta, od toga tri trojke. U posljednjoj četvrtini sjajni centar je ubacio čak 23 poena!

Velilčanstven pucački okršaj dvojice All Star igrača, Stepfana Curryja i Luke Dončića, odvijao se u meču "Golden State Warriorsa" i "Dallas Mavericsa". Curry je bio uspješniji sa 57 poena u odnosu na 43 koliko je ubacio mladi Slovenac, ali su na kraju u dramatičnoj završnici slavili "Mavericsi" sa 134:132.  Curry je ubacio 11 (od 19) trojki, Dončić je pogodio 7 (od 12) šuteva za tri poena.

Stepfanu Curryju ovo je drugi najuspješniji nastup ove godine, bolji je bio samo u utakmici protiv "Portland Blazersa" kojima je u januaru  ubacio 62 koša.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...