LULIĆ OTVORIO DUŠU I PRISJETIO SE RATA: "Sjećam se kada čujete sirene, morate bježati jer... ali, moja zemlja se danas mnogo promijenila i roditelji su se vratili"

Senad Lulić je jedan od onih bh. sportista koji su imali itekako uspješnu karijeri, a da je kao dječak prošao ratne strahote.

  • Društvo

  • 07. Feb. 2021  

  • 0

U razgovoru za Lazio Style legendarni kapiten Lazija se prisjetio dešavanja iz perioda na agresiju BiH kada je on imao svega šest godina.

"Dječak od šest godina se sjeća mnogo toga. To je težak period, posebno zbog toga što sam morao sa svojim sestrama, majkom i ocem seliti u Švicarsku. Sjećam se kada čujete sirene, morate bježati jer tako najavljuju bombardovanje. Imali smo mjesta gdje smo se krili. Mostar je bio podijeljen. Tokom rata bilo je jako teško, mnogo ljudi je napustilo BiH", započeo je Lulić te nastavio:

"Moja zemlja se danas mnogo promijenila i roditelji su se vratili. Kada god mi to fudbal dozvoli, vratim se i ja kod porodice."

"Rat me mnogo promijenio. Mnogo cijenim ono što imam. Rat je bio užasan, ali sam tada shvatio šta znači kad nemaš ništa. Nastojat ću da to prenesem mlađim i svojoj djeci."

Lulić je dodao kako je i tokom agresije tražio loptu. Nije igrao na travi, već na cesti i betonu.

"Lopta je uvijek bila tu. Bila je moja sloboda u tom trenutku", poručio je bh. fudbaler. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...