CURE DETALJI ZLOČINA U LONDONU: Dječak porijeklom iz Mostara koji je upoznao Johnsona, Osbournea i Camerona, ubijen dok je majci išao kupiti sok

Neutješna majka Jasna Badžak iz Mostara odala je potresnu posvetu svom “voljenom” sinu Svenu Badžaku, koji je izboden nožem u Londonu.

  • Hronika

  • 08. Feb. 2021  08. Feb. 2021

  • 0

Podsjetimo, polaznik privatnog univerziteta u Londonu Sven Badžak, (22), bio je u subotu uvečer na putu za Waitrose kako bi kupio sok od narandže za svoju majku Jasnu, kad je skupa sa svojim prijateljem Bobijem (16) napadnut na Willesden Lane u Kilburnu nešto iza 17.30 sati.

Svjedoci su ga gledali kako na ulici umire od uboda s torbom pored sebe.

Tako je u 24 sata postao druga žrtva koja je umrla od napada nožem u britanskoj prijestonici. Više od desetak drugih osoba napadnuto je noževima tokom vikenda u Londonu.

Policija je potvrdila da su Sven i njegov prijatelj Bobby izbodeni nožem nakon “svađe” sa “grupom muškaraca”, piše "Večernji".

Proganjani su, a kada je Sven pao na zemlju, napalo ga je nekoliko nasilnika i usmrtilo ga.

Njegova majka Jasna Badžak na Twitteru se direktno obratila Borisu Johnsonu, podijelivši sliku Svena koji se kao dijete slikao s njim, napisavši: “Boris, ovo s tobom je moj jedini sin Sven i poznavao si ga dok je pomagao u tvojoj kampanji. Sven je jučer ubijen, a policija ne čini ništa. Molim vas, nađite nekoga da mi pomogne.”


alt

Jasna je medicinsku školu pohađala sa samo 16 godina i kaže da se “trudila” svom sinu pružiti najbolji mogući život. Pohađao je otmjenu školu Weatherby, a potom Univerzitet Roehampton – i namjeravao je postati advokat, kazala je njegova majka.

Jasna je, također, preklinjala bivšeg kancelara Georgea Osbornea da pomogne porodici nakon Svenovog ubistva.

Objavila je sliku Svena kao dječk koji se sastao s Osborneom – koji je 2017. godine postao zastupnik.

Napisala je: “George, ti poznaješ mog jedinog sina Svena na fotografiji sa tobom i sa mnom.

On je sinoć ubijen nakon što je izboden nožem jer se usudio ići u Waitrose i bagel u trgovinu. Potom je kritizirala londonsku policiju kako je “užasna”. “Nisam ni vidjela svog mrtvog sina. Možete li mi pomoći?”, zavapila je Jasna. Inače, Jasna je bila i konzervativna aktivistica koja je sudjelovala u kampanjama ove stranke.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...