I KLOPP SE HVATAO ZA GLAVU: Pogledajte nevjerovatne greške golmana Liverpoola, bivši saigrač Džeke i Pjanića poklonio je pobjedu Manchester Cityju

Alissona Backera Liverpool je u ljeto 2018. platio 72 miliona eura i tako ga učinio najskupljim golmanom u historiji. Isplatio se u prve dvije sezone. Međutim, treću je nevjerovatnim kiksevima u najvažnijoj utakmici upropastio. Barem kada je riječ o Premiershipu.

  • Sport

  • 08. Feb. 2021  08. Feb. 2021

  • 0

U derbiju ne samo 23. kola nego i cijele sezone, aktuelni prvak Liverpool dočekao je vodeći Manchester City, klub kojem je prošle sezone impresivno uzeo naslov za prvu englesku titulu od 1990.

City je pobijedio sa 4:1 i tako Liverpool izbacio iz utrke za naslov, jer nakon ovakvog poraza, u drugoj polovici prvenstva "Redsi" imaju čak deset bodova manje i utakmicu više od vodećeg Cityja. Liverpool nije samo ostao bez naslova nego se sada do kraja mora boriti za barem četvrto mjesto kako bi i iduće sezone igrao u Ligi prvaka.

U ovako tešku situaciju Liverpool je bacio Alisson, koji je od dolaska u Liverpool dokazivao da je vrijedan bogatstva koje je za njega plaćeno te branio kao jedan od najboljih golmana svijeta. U prve dvije sezone u klubu sjajnim odbranama je dao ključan doprinos prvo osvajanju europskog, a zatim i engleskog naslova. 

Alisson je čiste lopte koje je mirno mogao proslijediti saigračima ili barem ispucati, neshvatljivo proslijedio suparnicima, a oni su poklone pretvorili u ključne golove, koje su Gundogan i Sterling u 73. i 76. minuti zabijali za 2:1 i 3:1.

Početničke greške bivšeg saigrača Džeke i Pjanića pogledajte OVDJE.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...