NIJEMCI UPOZORAVAJU: Nikada nemojte voziti automobil obučeni u ovu garderobu, pogledajte šta bi vam se moglo dogoditi (VIDEO)

Donji dio pojasa nije fiksiran na područje kukova, već malo više i zbog svega toga može doći do povreda jetre, slezene…

  • Auto

  • 09. Feb. 2021  09. Feb. 2021

  • 1

Istraživanje njemačkog autokluba (ADAC) sugerira da odrasli ne bi smjeli biti u vozilima u zimskim jaknama. Vezanje sigurnosnim pojasevima je obaveza, a nema sumnje u to da će spriječiti teže povrede u saobraćajnim nesrećama. Međutim, ne skinete li zimske jakne u automobilima, gubi se njihova funkcionalnost, a javlja se jedan veliki problem.

ADAC je proveo crash test pri brzini od 16 kilometara na sat, što je neka prosječna vrijednost kad na stražnji kraj vozila naleti drugo vozilo. Zbog zimske odjeće, sigurnosni pojasevi se pomiču (nisu postavljeni direktno uz tijelo), nisu na optimalnim pozicijama i tako pri niskim brzinama mogu izazvati povrede. Donji dio pojasa nije fiksiran na područje kukova, već malo više i zbog svega toga može doći do povreda jetre, slezene…

Ako ikako možete, izbjegnite vožnju s debelim zimskim jaknama i vežite se sigurnosim pojasevima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...