DA NE VJERUJEŠ ROĐENIM OČIMA; NEKA I PEĐA: Ovo je vrijeme "PAKLENIH VOZAČA"...

Počelo je na lokalnom nivou lansiranjem „alternativnih činjenica“ o vlastitoj važnosti te insistiranjem na „političkim prepoznavanjima“, a nastavilo se ovih dana i u samom vrhu stranaka koje čine Bh. blok u Mostaru. 

  • Mini market

  • 10. Feb. 2021  10. Feb. 2021

  • 3

Piše: FARUK KAJTAZ

Svojevrsni virus nevjerovatnih političkih konstrukcija i stranačkih želja bez puno uporišta u stvarnosti, proširio se brže od korone, te stigo da samih stranačkih vrhova; Nermina „Neke“ Nikšića (SDP BiH) i Predraga „Peđe“ Kojovića (Naša stranka).

Prvo je jako krenuo„Neka“, medijskom bombom, koju sam prvo morao provjeravati nekoliko puta, prije nego sam se konačno uvjerio da je to Nikšić zaista izjavio. I da, dva puta sam očistio naočale za čitanje...

Nije „fake news“, lider SDP BiH je u Mostaru u ponedjeljak u toku „Savjetovanja u Bristolu“ nonšalatno poručio kako kandidatkinju BH bloka za gradonačelnicu Mostara, Irmu Baraliju, trebaju podržati; SDA, i pazite sada, koji „luping“ – HDZ BiH!?

Ćuj HDZ, kazali bi u Mostaru...neka bola' „Neka“.... odvadi malo!

Zar lider SDP BiH zaista misli da bi u bilo kojoj varijanti HDZ BiH Dragana Čovića imao namjeru podržati Irmu Baraliju, osim možda da to učini sa pištoljem uz sljepočnicu?

Ideja o tome da HDZ BiH podrži Irmu Baraliju, jednostavno nema nikakvog smisla za sve one koji dobro poznaju tu stranku i po vjerovatnosti ostvaranja je  jednaka mogućnosti da BiH, koliko sutra, proizvede vlastitu vakcinu protiv Covida-19 i to uz 100 posto efikasnosti!

I kada „Neka“ ispali ovakvu političku „ekskluzivu“ na rubu pameti, eto odmah „Peđe“ da ohrabri članstvo i simpatizere, nakon „korpe“ iz PMP-a, odlučnom porukom kako „kao u Sarajevu, tako i u Mostaru trpe pritiske“,ali da je BH Blok „čvrst kao granit“. 

Kao granit?

Kojović se u javnosti voli predstavljati kao „liberal“ – dakle strogi politički centar, iako mu ova „granitna“ izjava puno više podsjeća na mantre iz vremena petogodišnjih planova bivše države.

Ali hajmo malo ovako...

Možda ove izjave i imaju nekog smisla, šta ja znam u....recimo Sarajevu, gdje je „četvorka“ preuzela neke značajne poluge vlasti i odlučivanja, ali u Mostaru to teško da „pije vode“. Biće, ipak da su Neka i Peđa pogriješili grad ili su pak u Mostar i krenuli kako bi ovdje vodili neke svoje sarajevske bitke, pa ako treba i „alternativnim činjenicama“.

Za razliku od Sarajeva, gdje su uz pomoć ražalovanih kadrova SDA (Dino je sada OK!), koji im i u Mostaru „sekundiraju“, opozicija jednostavno nema dovoljno glasova za bilo kakav ozbiljan pokušaj preuzimanja vlasti.

Irma jednostavno nije mostarska verzija “Draška Stanivukovića“, jer je mlađahni srpski nacionalista i populista, ipak u najvećem gradu u RS dobio izbore, dok je Baralija prvi krug izbora za gradonačelnika Mostara završila sa ubjedljivim porazom.  Pet od 35...Ni blizu da se iz „keca, krene u dvojku“...

Sve to Kojovića i Nikšića ne brine puno, jer oni „imaju ideju“, žele u Mostaru „promjene“ i pri tome stiskaju gas do daske. 

Poput braće Paklenih vozača iz čuvene rock himne Atomskog skolništa...“dva brata na zidu smrti“ jure ukrug, dok Dino zvani „sve mi je dala SDA“, sa oboda aplaudira i hrabri.

STVARNO, DA NE VJERUJEŠ ROĐENIM OČIMA.... 

(Prenosimo s autorovog bloga)

Napomena: Oprema i naslov redakcija „SB“

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...