HDZ-ov VIJEĆNIK NE ZNA DA PROČITA INZKOVO PISMO: Nerazumljivo je na "bošnjačkom" jeziku...

HDZ-ov vijećnik Marko Novak ranije je prigovorio da mu je Inzkovo pismo dostavljeno na nekom nerazumljivom jeziku te traži da se njegovom klubu dostavljaju materijali na hrvatskom jeziku, a da su službeni jezici hrvatski, srpski i "bošnjački".

  • Društvo

  • 10. Feb. 2021  10. Feb. 2021

  • 15

Diskusija na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Mostara dotakla se i onih posve promašenih i deplasiranih tema, kao što je naziv jednog od službenih jezika u Bosni i Hercegovini. Tako je predsjedavajući Gradskog vijeća Mostara, HDZ-ov Ivan Zelenika kazao da se u "njihovoj literaturi" bosanski jezik naziva bošnjački, a da su tu i hrvatski i srpski, piše "Klix".

Prije toga mu je na ranije izrečeno prigovorio SDA-ov Adil Šuta, kazavši da se jezik naziva bosanski te da je to ustavna kategorija.

HDZ-ov vijećnik Marko Novak ranije je prigovorio da mu je Inzkovo pismo dostavljeno na nekom nerazumljivom jeziku te traži da se njegovom klubu materijali dostavljaju na hrvatskom jeziku, a da su službeni jezici hrvatski, srpski i "bošnjački".

Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...