PUČE GROM U SRCU MOM: Oglasila se Irma Baralija nakon što je osvojila samo dva glasa

Vijećnica Gradskog vijeća Mostara Irma Baralija kazala je kako joj je "žao što su kolege iz SDP-a i PMP-a napustile sjednicu" te da će budućnost Bh. bloka biti razmotrena na organima stranke.

  • Mini market

  • 10. Feb. 2021  10. Feb. 2021

  • 6

“Ostala sam ovdje, za razliku od mojih kolega iz SDP-a i PMP-a, zato što je proces glasanja bio počeo i glasanje se nije moglo prekidati. Lojalna sam, prije svega, institucijama, procedurama, a onda saradnji sa partnerima iz Bh. bloka. Smatrala sam da treba ostati i završiti posao. (…) Ja sam bila do kraja i za svoje odluke snosim posljedice, a oni će za svoje”, kazala je Baralija nakon sjednice.

Kandidat za gradonačelnika Koalicije za BiH Zlatko Guzin kazao je kako se nada da će proces biti okončan u petak te da će početi s radom u punom kapacitetu.

“Danas je bilo određenog nekorektnog ponašanja određenih vijećnika. Neću se referirati na njihovo ponašanje i razloge. Na neki način su malo srušili dignitet ovog vijeća. Nakon izbora gradonačelnika, ružite nas, ali uvjeren sam da ćemo opravdati vaše povjerenje”, rekao je Guzin.

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Mario Kordić zahvalio je građanima na strpljenju.

“Ovaj grad već dugo vremena ima situaciju kakvu ima s Gradskim vijećem i konačno je došlo vrijeme da ćemo to, izgleda, riješiti u petak, imat ćemo gradonačelnika i konačno početi raditi ono zbog čega su nas birali”, poručio je Kordić.

Podsjetimo, Kordić je osvojio 14 glasova, Guzin 12, a Baralija dva glasa u prvom krugu izbora za gradonačelnika Mostara. Arman Zalihić, koji se danas kandidovao, nije dobio niti jedan glas.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...