NIKŠIĆ POTOPIO SABINU ĆUDIĆ: “Ma, njoj politika počinje i završava u Sarajevu”

Nakon okončanja glasanja u Gradskom vijeću u Mostaru i trzavica koje su nastale unutar Bh. bloka, za portal "Raport" situaciju je komentarisao Nermin NIkšić, presjednik SDP-a.

  • Politika

  • 10. Feb. 2021  11. Feb. 2021

  • 2

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić za Raport je kazao da sve dogovoreno sa Našom strankom.

“Jučer smo u Mostaru moje kolege iz Naše stranke i ja posjetili i razgovarali sa rukovodstvima gradskih organizacija SDP i NS te nekim od gradskih vijećnika. Željeli smo pokazati da stojimo uz naše organizacije i vijećnike koji su ovih dana izloženi brojnim neprincipijelnim pritiscima i provokacijama. Nije tačno da je unutar Bh. bloka bilo kakvih nesporazuma oko kandidature Irme Baralija za gradonačelnicu.

SDP je u javnim istupima i prilikom prvog glasanja jasno dao podršku njenoj kandidaturi. Isto tako je očito kako PMP, kao partner Bh. bloka, nije podržala njenu kandidaturu. Naravno da smo razgovarali s kolegama iz PMP i pokušali riješiti nesporazume kako bi kandidat BH bloka imao podršku svih 7 vijećnika. Zato smo danas istakli kandidaturu Armana Zalihića. Svakako da to nije urađeno bez dogovora BH bloka i partnera iz PMP”, naveo je Nikšić za Raport.

On ističe kako su HDZ i SDA pokazali “zavidan nivo koordinacije”.

“Sačekat ćemo da vidimo kako će se ovaj proces dalje razvijati jer je očito kako su i danas SDA i HDZ pokazali danas zavidan nivo koordinacije. Ono što smatram bitnim istaći jeste da niko nema pravo podrazumijevati glasove vijećnika SDP-a.

Danas su još jednom oni koji su dokazano krali na izborima pokazali da su im promjene, integracije i evropski Mostar samo parole kada traže glasove. Volio bih da mogu reći kako za Mostar slijede bolji dani. Nažalost, mislim da za Mostarke i Mostarce, osim probranih, čekaju teške četiri godine”, naveo je Nikšić za Raport.

Kratko je prokomentirao i izjavu Sabine Ćudić, potpredsjednice Naše stranke, koja kaže da je SDP kandidaturom Zalihića krenuo razvaljivati BH Blok.

“Ma njoj politika počinje i završava u Sarajevu”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...