ŠAROVIĆ NAJAVLJUJE PREOKRET NA POLITIČKOJ SCENI: "Sa partijama iz vlasti rušimo Dodika"

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović tvrdi da su u pregovorima sa strankama iz vlasti kako bi imali većinu u parlamentu Republike Srpske i "srušili vlast lidera SNSD-a Milorada Dodika" i prije predstojećih izbora.

  • Politika

  • 12. Feb. 2021  12. Feb. 2021

  • 2

- Kohezija unutar vladajućih stranaka je slaba, jer postoji mnogo nezadovoljnih, ne samo među onim preletačima iz opozicije, već i kod stalnih partnera Socijalističke partije, DEMOS-a, SPS-a. Ovo je najbolja prilika za smjenu postojeće vlasti i 42 poslanika za opoziciju su sada dostižna. To je moguće učiniti u 2021. godini – tvrdi Šarović.

On kaže da tu tvrdnju temelji na tome da vlast u Republici Srpskoj nema više toliku podršku poslanika i da se kruni dvotrećinska većina.

Šarović kaže da utjecaj aktuelne vlasti u društvu slabi i da kohezija među njima slabi.

– Mnogo je nezadovoljstva i neke stvari će se očito dešavati u narednih nekoliko mjeseci – najavio je Šarović.

On ističe da će do većine u parlamentu Republike Srpske doći pomoću stranaka iz vlasti, s kojima pregovara.

– Svakako je bilo pregovora. Mi ne bismo ulazili u bilo kakav proces po ovom pitanju, a da nismo eventualno razgovarali sa potencijalnim partnerima koji su trenutno u vlasti. Mi nemamo mogućnosti da dođemo do ta 42 poslanika ako ne razgovaramo s onima koji bi napustili trenutnu vlast. Sada je najzrelija situacija za tako nešto – tvrdi Šarović.

On je naveo da su na pragu dogovora s nekim strankama iz vlasti, a ne samo sa pojedincima.

– Ovo o čemu govorim, odnosi se na razgovore sa političkim strankama. Imamo razgovore s njima - kaže Šarović.

On je rekao da će SNSD biti najslabiji 2022. godine, piše "Srpskainfo".

– Akcije im rapidno padaju iz mjeseca u mjesec i ne ide im naruku mnogo toga. Oni su bili bezbrižni, a sada se bave sami sobom. Pravi su ratovi među njima. Na udaru su preletači. Prvi čovjek SNSD-a je u konstantnim problemima i napravio je niz grešaka u posljednje vrijeme - kaže Šarović.

On ističe da je jedna od Dodikovih grešaka bio pokušaj rušenja Vučića.

– Dodik je precijenio svoju snagu. Možda je to tinjalo i uticalo na to da to povjerenje nije na najvišem nivou i to je moja lična impresija. Špekuliše se oko toga da je možda previše pustio pipke i počeo da solira i pravi vlastite kombinacije kada je u pitanju izbor patrijarha, što je, po meni, nešto što nije trebao da radi - navodi se Šarovićeva izjava u saopštenju iz SDS-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...