KO SDA Sarajevo: “Konaković javnom ponudom poraženoj gradonačelnici Visokog potvrdio da trguje radnim mjestima u KS”

Trgovina radnim mjestima u institucijama vlasti Kantona Sarajevo Konakovićeva je praksa još od osnivanja vlastite stranke, od koje, očigledno, ne namjerava odustati ni u periodu pandemije koronavirusa.

  • Vijesti

  • 12. Feb. 2021  12. Feb. 2021

  • 2

Obećanje šefa Naroda i pravde Elmedina Konakovića da će pronaći radno mjesto u institucijama vlasti za bivšu gradonačelnicu Visokog Amru Babić ukoliko ona pristupi njegovoj stranci, savršeno ilustrira njegov odnos prema javnom dobru i stranačkom zapošljavanju, stoji u saopćenju KO SDA Sarajevo.

- Ovaj put, Konaković je taj odnos potvrdio javno, ponudivši u 'Dnevniku D' Federalne televizije radno mjesto bivšoj gradonačelnici Visokog pod uvjetom da postane članica Naroda i pravde. Tako bi Babić odustala od zatraženog „bijelog hljeba“, budžet građana Kantona Sarajevo bi dobio još jedno opterećenje, a Narod i pravda novu časnu, hrabru, poštenu i sposobnu članicu, kako šef te stranke tradicionalno titulira svoje kadrove.

Trgovina radnim mjestima u institucijama vlasti Kantona Sarajevo Konakovićeva je praksa još od osnivanja vlastite stranke, od koje, očigledno, nema namjeru odustati ni u periodu pandemije koronavirusa.

Da će vlast koju predvodi Narod i pravda nastaviti sa stranačkim zapošljavanjem i pogodovanjem podobnim kadrovima, potvrđuju desetine saglasnosti za potpisivanje netransparentnih ugovora o djelu već u prvim danima mandata Vlade Kantona Sarajevo.

U međuvremenu, Konaković i vlast koju on predvodi građanima obećavaju usvajanje zakona o zabrani nepotizma i stranačkog zapošljavanja. Isto zakonsko rješenje su predlagali i u prvoj godini mandata. U tom periodu nisu napisali nijedno njegovo slovo, ali su budžet Kantona Sarajevo opteretili s više od 700 novih uposlenika, među kojima su uglavnom stranački kadrovi, sestre, supruge i prijatelji zvaničnika vladajućih stranaka – smatraju iz SDA.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...