OGLASILI SE IZ MINISTARSTVA ODBRANE BiH: Gdje je nestalo 25 pištolja iz kasarne?

Izvršeno je vanredno inventurisanje, uz prisustvo tužioca i istražitelja SIPA-e.

  • Vijesti

  • 12. Feb. 2021  12. Feb. 2021

  • 0

Ministarstvo odbrane BiH oglasilo se saopćenjem nakon što je utvrđeno da je iz kasarne Pazarić nestalo 25 pištolja.

"U Centru za osnovnu obuku Pazarić Oružanih snaga BiH prilikom obavljanja redovnih aktivnosti utvrđeno je da je na ulazu u skladištu naoružanja i vojne opreme oštećena sigurnosna plomba. U skladu sa propisanim procedurama i nadležnostima, na lice mjesta izašla je Vojna policija OSBiH, koja je o svemu obavijestila Tužilaštvo BiH, a po čijem nalogu je angažovana i Agencija za istrage i zaštitu (SIPA)", piše u saopćenju.

Kako navode u saopćenju, jučer je utvrđeno da je oružje nestalo.

Također, u skladu sa procedurama, izvršeno je vanredno inventurisanje, uz prisustvo tužioca i istražitelja SIPA-e, prenosi Hayat.ba.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...