DODIK IDE KOD ERDOGANA U TURSKU: Ovo je razlog posjete...

Povod za sastanak je potpisivanje sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Turske o saradnji na infrastrukturnim i građevinskim projektima, kojima će biti obuhvaćen i ovaj projekt.

  • Ekonomija

  • 12. Feb. 2021  12. Feb. 2021

  • 7

Ministar komunikacija i prometa BiH Vojin Mitrović razgovarao je u Sarajevu s ambasadorom Turske u BiH Haldunom Koçom o nastavku i ubrzavanju realizacije projekta izgradnje autoceste Beograd - Sarajevo - Beograd.

Povod za sastanak je potpisivanje sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Turske o saradnji na infrastrukturnim i građevinskim projektima, kojima će biti obuhvaćen i ovaj projekt. Kako je planirano, sporazum će 16. marta u Ankari potpisati predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan.

Sagovornici su razgovarali i o Koridoru 5C, mogućnosti što skorijeg potpisivanja sporazuma o uzajamnom priznavanju i zamjeni vozačkih dozvola između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Turske, kao i memoranduma o razumijevanju između Direkcije za civilno zrakoplovstvo Bosne i Hercegovine i Generalne direkcije za civilno zrakoplovstvo Republike Turske.

Ambasador Koç potcrtao je da Turska i dalje u potpunosti stoji iza obećanja da će podržati projekt izgradnje autoceste i brze ceste koja će povezivati glavne gradove BiH i Srbije, što dokazuje i potpisivanje sporazuma predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Dodika i predsjednika Erdogana, piše "Hayat".

Ministar Mitrović zahvalio je još jednom turskom ambasadoru na podršci za ovaj projekt, ističući da je izgradnja autoceste veoma značajna kako za odnose BiH, Srbije i Turske, tako i za bolju povezanost i privredni razvoj cijelog regiona.

Izražavajući zadovoljstvo zbog činjenice da se ubrzano radi na izgradnji dionice autoceste od Kuzmina do Bijeljine, ministar Mitrović naglasio je da će Ministarstvo komunikacija i prometa BiH nastojati ukloniti sve administrativne prepreke kako bi počela i gradnja autoceste od Bijeljine do Sarajeva, kao i brze ceste od Sarajeva do Višegrada i graničnog prijelaza sa Srbijom, saopćilo je Ministarstvo prometa i komunikacija BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...