ZAVRŠNE RIJEČI NA SUĐENJU OSMANU MEHMEDAGIĆU U NAREDNI PETAK: Tužilac danas nije bio spreman...

Iznošenje završnih riječi zakazano je za 19. februar.

  • Društvo

  • 12. Feb. 2021  12. Feb. 2021

  • 0

Dokazni postupak na suđenju direktoru Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Osmanu Mehmedagiću i službeniku ove agencije Muhamedu Pekiću je završen, a iznošenje završnih riječi zakazano je za sedam dana. Odbrana Mehmedagića i Pekića, koji su optuženi da su zloupotrebom položaja u augustu 2020. godine pribavili nadzorni snimak iz "BH Pošte" i otkrili identitet pošiljaoca anonimne prijave protiv direktora OSA-e, obavijestila je Sud BiH da nema prijedloga za izvođenje dokaza. No, tužilac Oleg Čavka na današnjem ročištu nije bio spreman za završnu riječ, rekavši da je očekivao da se završi dokazni postupak.

Sudija Branko Perić konstatovao je da je na prethodnom ročištu skrenuo pažnju na pripremu završnih riječi. Međutim, Čavka je kazao da je neozbiljno da se završne riječi pripremaju tokom glavnog pretresa, piše "Detektor".

Sudija je kazao da tužilac nema argumente zbog kojih bi razumio da nije spreman za završnu riječ.

Iznošenje završnih riječi zakazano je za 19. februar.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...