ARIJANA MEMIĆ REAGOVALA NA PISMO SULJIĆ I IZETBEGOVIĆ: "Na današnji dan umro mi je brat, a prijete nam tužbama"

Na današnji dan prije pet godina preminuo je Dženan Memić nakon što je na Ilidži kod Sarajeva zadobio teške povrede glave u incidentu koje je Tužilaštvo Kantona Sarajevo okvalifikovalo kao saobraćajnu nesreću, dok porodica Memić tvrdi suprotno.

  • Društvo

  • 15. Feb. 2021  15. Feb. 2021

  • 2

Arijana Memić, sestra stradalog Dženana Memića, odgovorila je na otvoreno pismo koje potpisuju direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović i direktorica Discipline za nauku i nastavu u ovoj medicinskoj ustanovi Enra Suljić, a koje su iz KCUS-a uputili njenom ocu Murizu Memiću.

Nakon posljednjih izjava Muriza Memića, jutros su se oglasili iz KCUS-a, odakle su poručili da podržavaju njegovu borbu da dođe do istine i da se kazne počinioci pravnom regulativom i sistemom.

Nedugo nakon pisma, oglasila se i Dženanova sestra Arijana.

- Na današnji dan mi je umro brat. Umro, na današnji dan, prije pet godina! Ponedjeljak je bio, baš kao što je danas. Oni koji su se stupanjem u liječničku profesiju zakleli da će svoj život staviti u službu humanosti, na petogodišnjicu Dženanove smrti, njegovom ocu Murizu Memiću prijete tužbom. Istovremeno navode da duboko respektiraju bol zbog izgubljenog djeteta. Pravi ljekari ne respektiraju nego susosjećaju bol i ne prijete tužbama - navela je Memić.

Na današnji dan prije pet godina preminuo je Dženan Memić nakon što je na Ilidži kod Sarajeva zadobio teške povrede glave, u incidentu koje je Tužilaštvo Kantona Sarajevo okvalifikovalo kao saobraćajnu nesreću, dok porodica Memić tvrdi suprotno.

Njegova smrt još nije razjašnjena, napisala je Arijana Memić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...