TABAKOVIĆ REZOLUTAN: "Pozvat će ljude DA NE IZAĐU NA IZBORE"

Kandidat za načelnika opštine Srebrenica Alija Tabaković pojasnio je za N1 zbog čega je došlo do odluke da inicijativa za Srebrenicu bojkotuje izbore u ovom bh. gradu.

  • Društvo

  • 15. Feb. 2021  15. Feb. 2021

  • 0

“Najavili smo to u protekloj sedmici i obavili konsultacije sa predstavnicima političkih partija u Sarajevu i s našim istaknutim ljudima. Upozorili smo i međunarodne predstavnike i Centralnu izbornu komisiju. U startu smo zakinuti za tih 800 glasova, čiju odgovornost isključivo nosi Centralna izborna komisija, jer nisu poništili glasove putem pošte. Bilo je zaista mnogo argumenata za to. Oni su krivi što nisu poslali glasački materijal na vrijeme”, rekao je Tabaković.

Istaknuo je da na ovakav način ne mogu učestvovati u izdaji ljudi koji su se uz mukotrpan trud prijavili da glasaju putem pošte.

“I sada da mi legalizujemo loše odluke CIK-a pa na takav način učestvujemo u predaji izbornih rezultata u Srebrenici. Šta će se dešavati na dan izbora, mi ne znamo, to više nije naš problem”, naveo je.

Kako je rekao, pozvat će ljude da ne izađu na izbore, uz opasku da to nikome ne mogu zabraniti, ali da će to učiniti na demokratski način.

“Odluka je i svih kandidata s liste da neće prihvatati kandidate u Skupštini opštine Srebrenica i da pošaljemo jednu poruku da je došlo vrijeme da se jasno stavi do znanja da žrtve genocida ne mogu se nositi s diskriminatorskim teretom enititeta RS i odnosnom Srbije, pa, evo, na neki način i institucija poput Centralne izborne komisije”, zaključio je za N1 Tabaković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...