NETANYAHU VRLO ZABRINUT: "Biden drugačije gleda na Iran i Palestinu"

Premijer Izraela Benjamin Netanyahu priznao je kako predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joseph Biden i on imaju različite poglede na palestinsko pitanje i na odnose s Iranom, ali je izrazio zadovoljstvo “veoma snažnim“ radnim odnosom koji su uspostavili.

  • Svijet

  • 16. Feb. 2021  16. Feb. 2021

  • 0

Bijela kuća negirala je prošle sedmice da je željela poslati bilo kakvu poruku Netanyahuu time što se on nije našao na listi Bidenovih sagovornika u prvom krugu telefonskih razgovora sa svjetskim liderima, prenosi Tanjug pozivajući se na Reuters.

Netanyahu je, također, odbacio takvu mogućnost i poručio preko izraelske televizije kako će se američki predsjednik javiti.

Razgovori najavljeni, bez datuma

“Javit će se on. Uspostavili smo veoma snažne prijateljske odnose, koji traju već 40 godina“, rekao je izraelski premijer.

Odnosi dvije države naći će se na ispitu ukoliko Bijela kuća donese odluku da se ponovo pridruži iranskom nuklearnom sporazumu, iz kojeg je istupio donedavni predsjednik SAD-a Donald Trump.

Bijela kuća je u petak saopćila kako će Biden i Netanyahu uskoro razgovarati, ali nije precizirano kada.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...