GRBAVICE, DUGO SI ČEKALA: Jedan od najbogatijih Bosanaca na svijetu novi je sponzor Fudbalskog kluba Željezničar

Moralić je, između ostalog, vlasnik i poljoprivrednog diva "Kutjevo", koji će biti sponzor Željezničara u narednim godinama.

  • Sport

  • 16. Feb. 2021  17. Feb. 2021

  • 0

Jedan od najbogatijih evropskih biznismena i najbogatiji Bosanac i Hercegovac u Hrvatskoj Enver Moralić bit će novi sponzor Željezničara, saznaju "Sportske.ba".

Moralić ima 81 godinu, ali bez obzira na to još uvijek je pun životne energije, a njegov radni tempo može biti primjer svim ljudima koji pokušavaju unaprijediti svoj život. U Moralićevom vlasništvu su hemijske tvornice, rudnik nikla, vinogradi, dvorci… To je samo dio njegove poslovne imperije. Kada govorimo o zemljištu, u Hrvatskoj je u njegovom vlasništvu velika površina, a slična situacija je i sa Slovenijom.

On je između ostalog vlasnik i poljoprivrednog diva "Kutjevo" koji će biti sponzor Željezničara u narednim godinama. Podsjetimo, klub s Grbavice je već godinama u potrazi za generalnim sponzorom. Iako je vrijeme finansijske krize u čitavom svijetu, Željezničar na sve načine pokušava riješiti ovo pitanje i konačno je uspio.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...