HELEZ OTKRIO VAŽAN DETALJ: U početku je i Čović podržavao ideju o rotirajućem gradonačelniku, ali se predomislio...

Dopredsjednik SDP-a Zukan Helez otkrio je u emisiji "Otvoreni studio" na Federalnom radiju da je ideja o rotirajućem gradonačelniku Mostara u početku bila prihvatljiva i lideru HDZ-a Draganu Čoviću, ali da se Čović predomislio nakon što je dobio obećanje Neše stranke da neće glasati za kandidata "Koalicije za Mostar".

  • Mini market

  • 18. Feb. 2021  18. Feb. 2021

  • 2

- Svi koji misle da se moja ideja o rotirajućem gradonačelniku nije mogla provesti, pojma nemaju o Statutu i Ustavu – kazao je Helez, naglašavajući da je ideja o rotirajućem gradonačelniku u početku bila prihvatljiva i HDZ-u, "Koaliciji za Mostar" i većem dijelu Bh. bloka.

- To je itekako moglo biti pretočeno u djelo. Ideja je došla prekasno. Ja sam to napravio sedam dana prije izbora gradonačelnika grada Mostara, ali me niko nije uključio u taj proces. Onda su me zvali moji iz SDP-a da pitaju imam li rješenje i krenuli smo. U prvi mah to je bilo prihvatljivo i za HDZ. Nije bilo nikakvih problema sa Statutom. A onda su iz HDZ-a kazali da je njima to neprihvatljivo. Vjerovatno su dobili obećanje od gradskih vijećnika, pretpostavljam Boške Ćavar, da neće glasati za ovo uprkos tome što su iz Naše stranke najavili da će dati podršku. Čak je bio prijedlog da 16 mjeseci ispred Bh. bloka bude Irma Baralija, ali to je propalo - kazao je Helez.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...