„SVI SMO TUŽNI“: Oglasila se i kraljica Elizabeta, odluka Harryja i Meghan je konačna

Iako princ Harry i Meghan više neće koristiti titule njegova/njezina visost, zadržat će ih, isto kao i titule vojvode i vojvotkinje.

  • Show

  • 20. Feb. 2021  20. Feb. 2021

  • 0

Meghan Markle i princ Harry službeno se neće vraćati svojim ulogama u kraljevskoj porodici, potvrđeno je u saopćenju Buckinghamske palače. Kao što se već i špekuliralo, par koji je u martu prošle godine napustio dužnosti i obaveze koje donosi titula u kraljevskoj porodici - neće zadržati pokroviteljstva, odnosno neće više sudjelovati u brojnim dobrotvornim aktivnostima u Ujedinjenom Kraljevstvu.

"Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa potvrdili su njenom veličanstvu kraljici da se neće vraćati kao radni članovi kraljevske porodice. Nakon razgovora s vojvodom, kraljica je napisala potvrdu u kojoj stoji da nakon odstupanja od posla kao član kraljevske porodice, nije moguće nastaviti s obavezama i zadaćama koje dolaze u životu javnog službovanja", navodi se u saopćenju iz Buckinghamske palače.

 

"Nadalje, princ Harry će izgubiti svoje počasna vojna imenovanja, koja će se naknadno preraspodijeliti, među radnim članovima kraljevske porodice."

Iako princ Harry i Meghan više neće koristiti titule njegova/njezina visost, zadržat će ih, isto kao i titule vojvode i vojvotkinje. "Iako smo svi ožalošćeni njihovom odlukom, vojvoda i vojvotkinja ostat će vrlo voljeni članovi porodice", kažu iz Buckinghamske palače.

O vijestima su se oglasili i Sussexi, putem svog ureda. "Ostat ćemo predani svojoj dužnosti i službi Ujedinjenom Kraljevstvu i diljem svijeta te pružiti kontinuiranu podršku organizacijama koje smo predstavljali bez obzira na službenu ulogu. Svi možemo živjeti život službovanja. Služba je univeralna", piše u izjavi Sussexa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...