BEZ NJEGA SE NE MOŽE: Word će uskoro dobiti još jedan koristan novitet

Kao što je to Google napravio prije njega, Microsoft u svoj popularni Office uvodi predviđanje teksta. Još, doduše, nije poznato kad će on biti dostupan i na hrvatskom jeziku.

  • HiTec

  • 23. Feb. 2021  23. Feb. 2021

  • 0

Microsoft će u ovom mjesecu u Word uvesti funkciju predviđanja teksta (eng. Text Prediction). Funkcija radi vrlo slično Smart Composeu, koji smo upoznali u Google Docsima.

Pomoću mašinskog učenja program će naučiti koje riječi autor često koristi te mu ih predložiti kako bi ubrzao kreaciju dokumenta.

Mada je Microsoft prvo beta testiranje ove značajke najavio još prošle godine, Neowin je u radnom planu Microsofta 365 otkrio da će značajka do korisnika Worda u Windowsima stići već idućeg mjeseca, odnosno tokom marta.

Word će prijedloge istaknuti kao sivi tekst koji tokom pisanja dokumenta korisnik može prihvatiti pomoću tipke Tab ili odbiti pomoću tipke Esc.

Ako ne želite koristiti ovu funkciju, možete je isključiti.

Microsoft je identično predviđanje teksta uveo i u Outlook - funkcija koja jako podsjeća na onu Googleovu na internetskoj je verziji Outlooka dostupna još od prošle godine, ističe "Verge".

(SB/Tportal) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...