DODIKU SE STEGLO GRLO: "Očekujem da SAD i Evropa izvrše dodatni pritisak u BiH"

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik očekuje da će SAD i Evropa zajednički izvršiti dodatni pritisak u BiH, ali da nijedna odluka neće moći da bude donesena bez lokalnih struktura i legitimnih predstavnika naroda.

  • Politika

  • 23. Feb. 2021  23. Feb. 2021

  • 5

“Bošnjaci mogu da sanjaju šta hoće i to nije zabranjeno. Međutim, priželjkujem da Republika Srpska bude samostalna, što je veoma realno. Vjerujem u realnost koja se zove Republika Srpska, a ne vjerujem u imaginaciju zvanu BiH”, rekao je Dodik.

On je rekao da se često mogu čuti ljudi iz SAD-a koji kažu kako u BiH nije završen posao, a da su granice definitivne.

“Kako možete reći da posao nije završen, a da su granice definitivne? Šta je, onda, završeno? Želite da nas natjerate u geto u kome će Sarajevo odlučivati o svemu na štetu Srba. E, to nije moguće”, poručio je član Predsjedništva BiH.

Prema njegovom mišljenju, politička situacija u BiH je rovita, jer Federacija BiH ni nakon opštih izbora 2018. godine nije uspjela da formira novu Vladu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...