SNIMCI IZ RUSIJE ZGROZILI SVIJET: Jezivi urlici i brutalno premlaćivanje zatvorenika lede krv u žilama (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Ruski nezavisni mediji objavili su danas videosnimak koji, navodno, prikazuje mučenje zatvorenika u kažnjeničkom logoru.

  • Hronika

  • 23. Feb. 2021  24. Feb. 2021

  • 0

List Novaja Gazeta, kritički nastrojen prema Kremlju, piše da je snimak nastao 2016. i 2017. u logoru u Jaroslavlju, oko 250 kilometara sjeveroistočno od Moskve, te da su je organizacije za ljudska prava dostavile novinarima.

Video navodno pokazuje kako zatvorski čuvari brutalno udaraju dvojicu gotovo golih osuđenika. Jedna od žrtava navodno je nakon toga umrla u bolnici.

Početkom sedmice mreža Eho Moskvi izvijestila je o slučaju čovjeka kojeg su mučili drugi zatvorenici u logoru u blizini sibirskoga grada Irkutska.

Umjesto da pomognu žrtvi, zatvorski čuvari zavezali su ga trakom i pustili ostale da ga tuku.

Prema izvještaju zatvorski upravitelj kasnije je otpušten, prenosi Hayat.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...