NULTA TOLERANCIJA NA RASIZAM: Stevie Wonder seli se u Ganu

"Ne želim da djeca moje djece i dalje mole ljude da ih vole i poštuju. Nadam se da će se stvari promijeniti u SAD-u za tamnopute građane, ali ja to ne želim da čekam", rekao je on.

  • Estrada

  • 24. Feb. 2021  24. Feb. 2021

  • 3

Legendarni muzičar Stevie Wonder potvrdio je u emisiji Oprah Winfrey da će uskoro otići iz SAD-a zbog nepovoljnog položaja tamnoputih građana u toj zemlji.

Kako je objasnio poznatoj voditeljici, njegova odluka da se preseli u Ganu je politički motivisana.

- Ne želim da djeca moje djece i dalje mole ljude da ih vole i poštuju. Nadam se da će se stvari promijeniti u SAD-u za tamnopute građane, ali ja to ne želim da čekam - rekao je on.

Na pitanje da li će se zauvijek preseliti u Ganu, Stevie je jasno odgovorio: "Da."

Slavni muzičar već je nekoliko puta razmišljao o preseljenju u tu zapadnoafričku državu, a davne 1994. godine izjavio je kako tamo osjeća veću pripadnost nego u SAD-u.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...