ZAŠTO, GOSPODINE KOEMANE: Pjanić odigrao izvrsno poluvrijeme, a onda ga je trener za „nagradu“ ostavio u svlačionici, evo kako se pravdao pred novinarima

Miralem Pjanić doživio je novo poniženje od trenera Barcelone Ronalda Koemana.

  • Sport

  • 25. Feb. 2021  25. Feb. 2021

  • 1

Iako je igrao sasvim korektno sa 46 odigranih pasova i 88,5 posto tačnih dodavanja, Ronald Koeman ostavio ga je na poluvremenu u svlačionici.

Na pres-konferenciji poslije utakmice Komean je novinarima objasnio zašto se odlučio na izmjenu kazavši da to nije uradio, jer je Pjanić bio loš.

"Pjanić treba popraviti ritam protoka lopte, znati svoju poziciju. Ako zamijenite igrača, onda mislite da je to što je bio loš u prvom poluvremenu, ali nije tako. Ni drugi nisu podigli ritam utakmice", kazao je Koeman.

Dodao je i šta je htio postići s ubacivanjem Ousmanea Dembelea umjesto bh. reprezentativca.

"Messija smo pomjerili na poziciju 'desetke' i otvorili prostor da Dembele može imati širinu. Zato je izmjena napravljena", dodao je Nizozemac.

Barcelona je zaigrala bolje u nastavku te ostvarila pobjedu protiv Elchea rezultatom 3:0.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...