KLASIK – FANTASTIK: Danas pravimo pečenu piletinu s graškom i kukuruzom, jelo koje obožavaju sve generacije

Naš današnji obrok nastaje za pola sata, donosimo recept za četiri osobe.

  • Gastro

  • 25. Feb. 2021  25. Feb. 2021

  • 0

SASTOJCI

800 g pilećih prsa

300 g graška i kukuruza iz konzerve

1 glavica luka

70 g glatkog brašna

40 g maslaca

40 ml balzamičnog sirćeta

1 kašika sjeckanog peršuna

ekstra djevičansko maslinovo ulje

sol

PRIPREMA

Pileće filete očistimo, a luk nasjeckamo.

U ugrijanu tavu ulijemo malo maslinovog ulja, dodamo polovicu maslaca i pričekamo da se rastopi.

Za to vrijeme pileće filete posolimo, uvaljamo ih u brašno, višak brašna otresemo i stavimo ih pržiti u tavu na mješavinu maslinovog ulja i maslaca.

U drugu ugrijanu tavu stavimo preostali maslac, ulijemo malo maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga i pržimo dok malo ne omekša.

Nakon tri-četiri minute, pileće filete okrenemo i pržimo ih još toliko, a u tavu s lukom dodamo povrtnu mješavinu, začinimo solju, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri.

Zatim pileće filete premjestimo u tavu s povrćem, a na masnoću od prženja ulijemo balzamično sirće, promiješamo i, čim zavri, tekućinu prelijemo preko piletine i povrća.

Potom sastojke posipamo sjeckanim peršunom, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta.

Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.

Prijatno!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...