Gastro
DOMAĆE JE NAJBOLJE: Danas za ručak pravimo piletinu u umaku od bijelog luka… (VIDEO)
16. Feb. 20250
Naš današnji obrok nastaje za pola sata, donosimo recept za četiri osobe.
Gastro
25. Feb. 2021 25. Feb. 2021
0
SASTOJCI
800 g pilećih prsa
300 g graška i kukuruza iz konzerve
1 glavica luka
70 g glatkog brašna
40 g maslaca
40 ml balzamičnog sirćeta
1 kašika sjeckanog peršuna
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol
PRIPREMA
Pileće filete očistimo, a luk nasjeckamo.
U ugrijanu tavu ulijemo malo maslinovog ulja, dodamo polovicu maslaca i pričekamo da se rastopi.
Za to vrijeme pileće filete posolimo, uvaljamo ih u brašno, višak brašna otresemo i stavimo ih pržiti u tavu na mješavinu maslinovog ulja i maslaca.
U drugu ugrijanu tavu stavimo preostali maslac, ulijemo malo maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga i pržimo dok malo ne omekša.
Nakon tri-četiri minute, pileće filete okrenemo i pržimo ih još toliko, a u tavu s lukom dodamo povrtnu mješavinu, začinimo solju, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri.
Zatim pileće filete premjestimo u tavu s povrćem, a na masnoću od prženja ulijemo balzamično sirće, promiješamo i, čim zavri, tekućinu prelijemo preko piletine i povrća.
Potom sastojke posipamo sjeckanim peršunom, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta.
Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
Prijatno!
Politika
OPREČNE REAKCIJE TROJKE O DODIKOVOM POTEZU: "Priznao državu, ali je pravosuđe kapituliralo"
Prije 3 min0
Mini market
MINISTRU VANJSKIH POSLOVA ELMEDINU KONAKOVIĆU BIT ĆE ZAPLIJENJENO 3.000 KM S PLATE: Klevetao ženu, pa nije htio platiti kaznu
Prije 17 min0
Estrada
VEČERAS JE FINALE '"ZVEZDA GRANDA": Poznato ko će biti u žiriju
Prije 18 min0
Politika
STEVANDIĆ NEĆE DODIKOVIM STOPAMA: Negirao dolazak u Tužilaštvo BiH, a kao razlog naveo...
Prije 30 min0
Gastro
KAKO IZABRATI DOBRU I SOČNU LUBENICU: Pridržavajte se ovih 6 savjeta
03. Jul. 20250
Gastro
SAVRŠENA LJETNA NAMIRNICA: Rješava nadutost, podiže libido i smanjuje rizik od moždanog udara
03. Jul. 20250
Gastro
IDEALNO ZA DANE KADA NEMATE PUNO VREMENA, A ŽELITE SERVIRATI DOMAĆE: Napravite klasik poznat generacijama
03. Jul. 20250
Gastro
NA TRPEZARIJSKOM STOLU JE ZA DVADESETAK MINUTA: Ova salata je izvrstan način za iskoristiti...
Prije 22h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.