DIDA TONI HIT NA INTERNETU, IMA 83 GODINE I NIKADA NIJE BIO BOLESTAN: „Prvo ujutro popijem rakijicu, pa onda pljunem…“

Kaže da protiv svake bolesti rješenje je vježbanje pa tako i protiv koronavirusa. Pandemije se ne boji. 

  • Show

  • 25. Feb. 2021  25. Feb. 2021

  • 1

Taljat Selmani (83), poznatiji kao dida Toni, gostovao je u studiju "RTL Direkta". Taljat tvrdi kako nikada nije imao gripu ni koronavirus.

- Ja gripu nikad nisam imao. Ma, kakva korona! Nisam imao ni koronu ni gripu. Za mene, koliko već godina imam, nikad nisam bio bolestan i ne vjerujem u bolest. Rekao sam, treba vježbati - rekao je Taljat, koji i dalje insistira da se vježbati mora. 

- Zašto ja nisam nikad bolestan bio? Ni tablete ni kod doktora. Stari, sad i mladi nažalost, uništili smo i zdravstvo i sve - kaže Toni. 

Kaže da protiv svake bolesti rješenje je vježbanje pa tako i protiv koronavirusa. Pandemije se ne boji. 

- Trebaš biti muškarac. Bacili su jako lukavi, znaju oni gdje idu. Kod mene nemaju što tražiti. Prije nego se ustanem, ja vježbam. Treba trljati ruke, pete, tabane prije nego se ustanete. Jastuk mi je loš. Boli me vrat pa trljam vrat. A ne da piješ tabletu tamo - ispričao je Toni pa dodao:

- Pljunem u krevet. Sam sam probao. Ta moja generacija i mlađi. Jedan dan nisam izašao i drugi dan sam htio ostati u krevetu. Lako se čovjek opusti. Sve je povezano s organizmom. 

Kaže kako nema potrebe da se on vakciniše protiv koronavirusa, ali drži se mjera, nosi masku... Zbog mjera radi suzbijanja koronavirusa, Taljatu sve "staro normalno" nedostaje. Opisao je kako izgleda njegov uobičajeni dan. 

- Prvo ujutro popijem rakijicu pa popijem kavicu, onda idem na Bundek. Nema ljepše meditacije nego kad vidiš prirodu, travu, drveće. Treba uživati u tome - kaže Toni.

- U zadnje vrijeme ja vježbam bez hodanja, vježbam mislima. Mozak je nevjerojatan - rekao je dida Toni. Otkako je postao slavan, kaže Taljat, svi ga poštuju. 

- I dalje me zaustavljaju. Mojoj gospođi to ne smeta. Kaže: 'Radi što ti duša hoće' - kaže Taljat, koji je u braku već 52 godine. Otkrio je i da se ne bavi kućanskim poslovima, već je za to 'zadužena' njegova supruga.

24sata

Foto: Pixsell

Imao je i poruku za kraj:

- Vježbajte, ne sekirajte se. Stres je najgora bolest. Daj, Bože, svima zdravlja i sreće. 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...