NIKO NE ZNA ŠTA JE OVO: Žena na plaži pronašla neobičan kamen, a kada ga je osvijetlila, ostala je u čudu (FOTO)

Pomislivši da je riječ o odlomljenom koralju, Mantana je kamen ponijela kući kao suvenir.

  • Šareni svijet

  • 26. Feb. 2021  26. Feb. 2021

  • 0

Tajlanđanka Mantana Dao Pibul ostala je šokirana kada je tokom izleta na plaži u pokrajini Nakhon Si Thammarat pronašla neobičan kamen crvene boje.

Pomislivši da je riječ o odlomljenom koralju, Mantana je kamen ponijela kući kao suvenir.

No, kada ga je pobliže proučila, uočila je da kamen reflektira sunčevu svjetlost te da svijetli. Izgledalo joj je kao da je kamen napola običan, a napola proziran.

  image Foto: Profimedia

image

Foto: Profimedia

image

Foto: Profimedia

Mantana ga je potom osvijetlila mobitelom i uočila da je zaista proziran. Tada je posumnjala da je možda pronašla meteorit.

Tajlanđanka je rekla da je kamen kasnije poljubičastio, odnosno da više nije crven.

Znatiželjna je djevojka nakon toga svoje prijatelje pitala bi li joj pomogli otkriti što je pronašla tog dana na plaži. Oni joj, nažalost, nisu mogli pomoći.

"Ne znam o čemu se radi, ali kamen je izgledao posebno pa je vjerovatno vrijedan. Nadam se da će ga neki stručnjak doći pogledati", rekla je Mantana.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...