MOSTARSKI SBB ZADAJE UDARAC RADONČIĆU: Čitav Glavni gradski odbor dao ostavku!

Kako kažu, neprihvatljivo je i nemoralno da se Kljako bez pravosnažnih presuda kvalifikuje kao kradljivac samo zato što je artikulirao proklamovane i zacrtane ciljeve "Koalicije za Mostar".

  • Politika

  • 26. Feb. 2021  26. Feb. 2021

  • 13

Glavni gradski odbor SBB-a Mostar oglasio se saopćenjem za javnost, u kojem daje punu podršku Anelu Kljaki, predsjedniku Kantonalnog odbora SBB u Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

- Nakon izdatog saopćenja gospodina Fahrudina Radončića u emisiji 'Telering', koje se odnosi na teške optužbe i kvalifikacije koje su neargumentovane i subjektivne prirode na našeg predsjednika Kantonalnog odbora Anela Kljaku, cijenimo moralnim i altruističkim da damo punu podršku gospodinu Anelu Kljaki, koji se u dosadašnjem periodu iskazao kao iskren, sposoban i nadaren mlad političar s jasnom vizijom – piše u saopćenju.

Kako kažu, neprihvatljivo je i nemoralno da se Kljako bez pravosnažnih presuda kvalifikuje kao kradljivac samo zato što je artikulirao proklamovane i zacrtane ciljeve "Koalicije za Mostar".

- Svi članovi Gradskog odbora Mostar jasno i čvrsto podržavaju stav gospodina Anela Kljake da je izbor dr. Zlatka Guzina za gradonačelnika bila historijska prilika. Gospodin Fahrudin Radončić je u emisiji teškim kvalifikacijama kompromitirao gospodina Anela Kljaku, a samim tim i cijelu organizaciju SBB-a u Hercegovini. Shodno navedenom, jednoglasno dajemo podršku gospodinu Anelu Kljaki i dajemo ostavke na pozicije članova GO SBB Mostar i tražimo da se naša imena izbrišu iz evidencije članstva SBB-a – navodi se u saopćenju.

Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić ranije je najavio da će iz stranke izbaciti Anela Kljaku zbog prevara na posljednjim izborima u tom gradu, odnosno krađe glasova, piše "Hayat".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...