MLADEN BOSIĆ UDARIO NA NATO: Oni su saučesnici u Dodikovoj OBMANI SRBA

"Posljednje odluke Savjeta ministara BiH o saradnji s NATO-om nastavak su dogovorene obmane srpskog naroda", saopštio je član Predsjedništva SDS-a Mladen Bosić.

  • Mini market

  • 26. Feb. 2021  26. Feb. 2021

  • 0

Bosić tvrdi da je NATO prihvatio da se Akcioni plan koji je dio procesa pristupanja BiH NATO-u, na Dodikovu molbu, preimenuje u Program reformi kako bi se obmanuli građani Republike Srpske koji ne žele da budu dio tog vojnog saveza.

– Prilikom pregovora o formiranju Savjeta ministara 2014., bošnjačka strana je ucjenjivala tadašnji Savez za promjene da dio sporazuma bude i slanje Akcionog plana, odnosno nastavak NATO puta BiH. Tada je to odbijeno, ali je SNSD pristao 2018. na istu ucjenu kako bi sjeli u fotelje u Sarajevu – kaže Bosić.

On je naglasio da je to kontinuitet uspješnih obmana građana prilikom donošenja najvažnijih političkih odluka koje većina naroda u RS ne podržava.

– Kada su SNSD-ovi poslanici glasali u Parlamentu BiH za usvajanje nametnutih zakona i mjera od strane visokih predstavnika, građanima su poručili da to rade kako bi kasnije u parlamentarnoj proceduri mogli da ih mijenjaju?! Svi su i tada znali da na bilo kakve naknadne promjene u korist Republike Srpkse neće pristati druge dvije strane u BiH, ali je prevara uspjela – rekao je bivši lider SDS-a.

Bosić je dodao da je „primjer drske prevare naroda od strane aktuelne vlasti s dugoročnim posljedicama i isporučivanje jasenovačke građe Hrvatskoj“.

– Unaprijed dogovorena obmana je bila da se građa formalno isporuči Muzeju holokausta u New Yorku, a oni da ga kasnije proslijede Hrvatima. Zato je vrhunsko licemjerstvo sadašnja Dodikova podrška akterima filma „Dara iz Jasenovca“, koji je dirnuo u srce naciju podsjetivši na golgotu kroz koju su naši preci prošli – rekao je Bosić.

U prevari naroda pri donešenju odluka koje nisu u njegovom interes, kaže Bosić, Dodik ima aktivnu podršku i pomoć i OHR-a i NATO saveza, piše "Srpskainfo".

– On je, očigledno, definisan kao političar koji im može isporučiti željene promjene i pri tome prodati priču sopstvenim građanima. Evidentno je to i iz odnosa visokih predstavnika prema njemu, a primjer su i posljednji potezi Valentina Inzka koji prijeti sankcijama Nedeljku Čubriloviću i Narodnoj skupštini RS, a odlično zna da su oni samo glasačka mašina na osnovu odluka koje se donose na drugom mjestu – zaključio je Bosić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...