RUSIJA SPREMNA BRANITI SIRIJU DO POSLJEDNJEG SIRIJCA: Lavrov tvrdi da je za napad SAD-a doznao prekasno

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je danas da su Sjedinjene Američke Države uputile Rusiji upozorenje nekoliko minuta prije napada na istočnu Siriju, ističući da je taj vremenski okvir bio neadekvatan, javlja agencija Interfaks.

  • Svijet

  • 26. Feb. 2021  26. Feb. 2021

  • 0

Lavrov je pozvao SAD da obnove kontakt sa Moskvom o Siriji kako bi razjasnili poziciju predsjednika Joea Bidena o tom pitanju, prenosi Reuters.

Američka vojska je po nalogu predsjednika Bidena izvela zračne udare u istočnoj Siriji na objekte za koje Pentagon kaže da pripadaju proiranskoj miliciji.

U napadima je poginulo najmanje 17 osoba, saopćili su danas sirijski izvori, dok je pripadnik proiranske milicije rekao za AP da je nastradao jedan njihov član, a da ih je nekoliko ranjeno.

Ovaj zračni udar prva je američka vojna akcija od stupanja na dužnost administracije novog predsjednika Joea Bidena.

Glasnogovornik američkog Ministarstva odbrane John Kirby potvrdio je zračne udare na infrastrukturu smještenu na graničnom prijelazu koji je koristila proiranska milicije Kataeb Hezbollah.

Prema prvim informacijama Sirijskog opservatorija za ljudska prava (OSDH), uništena su tri kamiona puna municije koja su stizala iz Iraka na ilegalni granični prijelaz južno od sirijskog grada Boukamala.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...