ČUBRILOVIĆ PUCA OD MUKE: "Ramiz Salkić POTPALJUJE VATRU"

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović poručio je da RS neće i ne može obilježavati 1. mart i da njen potpredsjednik Ramiz Salkić svojim izjavama samo "potpaljuje vatru i muti vodu".

  • Politika

  • 28. Feb. 2021  

  • 13

Čubrilović je ponovio da je jasan stav RS i njenih zvaničnika da 1. mart ne može biti datum koji RS obilježava imajući u vidu šta je i do čega je sve taj datum doveo.

On je u izjavi Srni rekao kako u najmanju ruku nije korektna priča bošnjačkih zvaničnika da se taj dan obilježava na prostoru RS.

"Potpredsjednik Srpske (Ramiz Salkić) koji godinama živi od RS, prima platu od građana RS, njenih poreskih obveznika, ne doprinosi stabilizaciji neophodnoj na ovim prostorima na način kako se ponaša prema njoj", rekao je Čubrilović.

Također, rekao je, ne doprinosi mirnom rješavanju problema kojih evidentno ima, ali je naglasio da su dijalog, razgovor i kompromis nešto što je svima potrebno u BiH, dok Saklić "potpaljuje vatru i muti vodu".

"Nije dobro da na taj način pristupamo, čak i kada je u pitanju obilježavanje praznika. Poznato je da BiH nije mogla mogla da donese zakon o praznicima i prema tome praznike obilježavaju svi na onaj način kako ih doživljavaju. Za nas je, bez obzira na zvanične stavove, 9. januar praznik kojeg će RS uvijek obilježavati, a neće nikakav 1. mart", naglasio je Čubrilović.

Potpredsjednik RS-a Ramiz Salkić je prisustvujući u Banjaluci obilježavanju Dana nezavisnosti naše zemlje rekao da se ovaj praznik treba obilježavati u svakom gradu, te pozvao na novi pristup i promjene u budućnosti koje će omogućiti opstanak i dodatni povratak Bošnjaka koji su diskriminisani u siromašnijem bh. entitetu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...