TRUMP NE ODUSTAJE, PRIPREMA TEREN ZA VELIKI POVRATAK: "Nije gotovo, POBIJEDIT ĆEMO"

Bivši predsjednik SAD-a Donald Trump jučer je u govoru na konferenciji Konzervativne političke akcije (CPAC) nagovijestio još jednu kandidaturu za Bijelu kuću 2024. godine, ponovivši svoje tvrdnje da su demokrate "ukrale" izbore 2020. godine, prenosi Reuters.

  • Svijet

  • 01. Mar. 2021  01. Mar. 2021

  • 1

CNN navodi da je Trump za govornicom CPAC-a u Orlandu na Floridi jučer pokušao da povrati svoju ulogu i osigura najveći utjecaj u Republikanskoj stranci pred međuizbore 2022. godine.

''Daleko od toga da je naše nevjerovatno putovanje gotovo. Pobijedit ćemo, a Amerika će biti i jača i veća nego prije", poručio je Trump.

Iako u stranci ima istaknute kritičare, većina lidera republikanaca stala je tokom konferencije u Orlandu uz Trumpa, dok su državni i lokalni partijski zvaničnici krenuli da osuđuju republikanske poslanike koji su podržavali njegov opoziv, navodi američka televizijska mreža.

CNN prenosi da je Trump pobijedio i u nezvaničnoj anketi među učesnicima CPAC-a kada su ih pitali koga vide kao predsjedničkog kandidata Republikanske stranke 2024. godine, ali da ti rezultati sugerišu i da postoji interesovanje za druge potencijalne kandidate.

Provedene su dvije ankete, jedna koja je sadržala Trumpovo ime kao mogućeg kandidata i druga koja nije.

U anketi s Trumpom, 55 odsto prisutnih izrazilo je podršku bivšem predsjedniku kao svom kandidatu za izbore 2024. godine, a 21 odsto njih podržalo je guvernera Floride Rona DeSantisa, dok je u drugoj anketi, koja je isključila Trumpa, DeSantis bio daleko ispred ostalih kandidata sa 43 odsto glasova, navodi CNN.

CPAC je jedno od najvažnijih godišnjih okupljanja konzervativaca i održava se u momentu kada se odlučuje kuda će ići Republikanska stranka, da li će se distancirati od bivšeg predsjednika ili ostaje uz njega.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...