KOMŠIĆ IZAZVAO TEKTONSKI POREMEĆAJ U MOSTARU: Zbog ovoga Čovićevi mediji razapinju novog gradonačelnika Mostara

Za Čovićeve medijske jurišnike bilo je politički neukusno gledati jučerašnje slike s otvaranje vjetroelektrane Podveležje 1.

  • Politika

  • 02. Mar. 2021  02. Mar. 2021

  • 10

Jedan pozitivan događaj kao što je otvaranje infrastrukturnog energetskog projekta u zemlji gladnoj investicija i pogotovo investicija u nove kapacitete alternativne izvore energije, prema pisanju Čovićevih medijima, pretvorio se u politički kiks novog mostarskog gradonačelnika Marija Kordića.

„Na otvaranju vjetroelektrane je bio i Željko Komšić, uzurpator pozicije hrvatskog člana Predsjedništva, koji je pri tom držao govor, iako Predsjedništvo BiH nema nikakve veze s ovlastima u gospodarstvu.

Željko Komšić je simbol političkog obespravljivanja bh. Hrvata i simbol hegemonističkih pokušaja bošnjačke politike da politički ovlada u Federaciji i marginalizira utjecaj autentične politike bh. Hrvata.

Komšić je bio najavljen na događaju tako da je Mario Kordić bio upoznat da će uzurpator pozicije hrvatskog člana Predsjedništva BiH biti službeno prisutan na događaju. Zbilja novom mostarskom gradonačelniku se ovo nije smjelo dogoditi“, piše portal Dnevnik.ba, inače blizak vrhuški Čovićevog HDZ-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...