DOBRO PROČITAJTE: Životne mudrosti holivudske ikone koje mijenjaju život nabolje

Jane Fonda primila je nagradu "Cecil B. DeMill" za životno djelo na ovogodišnjim Zlatnim globusima. Riječ je o jednoj od najprestižnijih nagrada u Hollywoodu koja nosi ime slavnog reditelja, a koja se dodjeljuje za izniman doprinos filmskoj umjetnosti.

  • Žena

  • 02. Mar. 2021  02. Mar. 2021

  • 0

Ne samo da je Jane Fonda imala značajan utjecaj na svijet sa svojom glumom, već je unijela mnoge pozitivne promjene i aktivističkim radom.

S političkim aktivizmom započela je još šezdesetih godina prošlog stoljeća, a kroz godine bila je glasna zagovornica feminizma i zaštite ljudskih prava.

Mnoge je živote dotakla i svojim iskrenim priznanjima o trauma iz djetinjstva, seksualnom napastvovanjui sličnim delikatnim temama.

Što je sve 83. godina stara oskarovka naučila u svojoj bogatoj i plodonosnoj karijeri i životu pročitajte u nastavku teksta.

1.
Ne učiš iz uspjeha, ne učiš od nagrada, ne učiš od slave. Učiš samo od rana, ožiljaka, grešaka i padova. I to je istina.

2.
Ne treba mi muškarac da bih se osjećala ispunjeno. U prošlim brakovima gubila sam dio sebe jer sam pokušavala biti ono što sam mislila da muškarac želi od mene.

3.
Još uvijek živimo sa starom paradigmom starenja: rađamo se, dosežemo vrhunac u srednjim godinama i propadamo. Prikladnija metafora za starenje je stubište – uzdizanje ljudskog duha prema gore, uvodeći nas u mudrost, cjelovitost i autentičnost.

4.
Dugo mi je trebalo da shvatim da ne trebamo biti savršeni, nego cjeloviti.

5.
Nikad nije kasno početi iznova, nikad nije kasno da budeš sretna.

6.
Postavljaj pitanja. Budi znatiželjna. Važnije je zanimati se za nešto nego biti zanimljiv.

7.
Oprosti ljudima koji su ti učinili nešto nažao i koji ti nisu pomogli. Opraštanje drugima omogućuje ti da oprostiš i samoj sebi.

8.
Dio mudrosti je znati što ti više ne treba i ukloniti to iz života.

9.
Ne možemo uvijek kontrolirati svoje misli, ali možemo kontrolirati svoje riječi. Ponavljanje utječe na podsvijest i tada postajemo gospodarima situacije.

10.
Ako želiš biti revolucioniran, trebaš biti čovjek. Trebaš se brinuti o ljudima koji nemaju nikakvu moć.

11.
Feminizam se ne odnosi samo na žene, već na dopuštanje svim ljudima da vode puniji život.

12.
Umjesto da lebdite rijekom poput lista, spoznajte tko ste, kako vas drugi vide i kakav utjecaj imate na svijet i ljude oko sebe, pa kada dođe vaše vrijeme, imat ćete osjećaj da ste napravili pozitivne promjene, piše zadovolna.hr.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...