OVO SE ZOVE PROPADANJE: Igrali Ligu prvaka, a stadion im je danas obična deponija

Propast ovog kluba počela je kada je prvi čovjek kluba prešao u komšijske redove.

  • Šareni svijet

  • 02. Mar. 2021  02. Mar. 2021

  • 0

Život i fudbal puni su uspona i padova.

Najbolje je to na svojoj koži osjetila slovačka fudbalska ekipa Artmedije iz Petržalke.

Taj tim je u sezoni 2005/2006. kao velika senzacija zaigrao u grupnoj fazi Lige šampiona. Kasnije je igrao i Kup UEFA, a danas nastupa u drugoj slovačkoj ligi.

Osim toga, klub je promijenio ime pa se danas zove FC Petržalka, a posebna i najtužnija priča je stadion.

Danas je to potpuna ruševina, odnosno jedna obična deponija na kojoj se skuplja smeće. Izgleda toliko očajno da bi se na njemu mogli snimati horor filmovi.

Naravno, Petržalka odavno ne igra utakmice na njemu, tačnije od 2009. godine. Stadion je potpuno zatvoren za javnost od 2012. godine.

Inače, propast ovog kluba počela je kada je prvi čovjek Ivan Kmotrika prešao u redove suparničke Slovan Bratislave.

Dok je ovaj biznismen vodio klub, osvojio je dvije titule prvaka Slovačke, i to baš na spomenutom stadionu. Na njemu nisu igrali Ligu prvaka, već na stadionu Slovana.

Inače, u spomenutoj sezoni Lige prvaka, klub je bio u grupi s Interom, Portom i Rangersom te zauzeo treću poziciju sa šest bodova.

(Sportske.ba) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...