ZVEZDA NA STUBU SRAMA: UEFA podigla optužnicu zbog fašističkog vrijeđanja Zlatana Ibrahimovića u Beogradu

Evropska kuća nogometa (UEFA) podigla je optužnicu protiv Crvene zvezde zbog rasističkog vrijeđanja Zlatana Ibrahimovića.

  • Sport

  • 03. Mar. 2021  04. Mar. 2021

  • 0

UEFA je otvorila istragu nakon što je jedan čovjek iz svečane lože na zapadnoj tribini stadiona “Rajko Mitić” u Beogradu tokom susreta šesnaestine finala Evropske lige 18. februara između Crvene zvezde i Milana vrijeđao nogometaša Milana.

Podsjetimo, za sada još uvijek nepoznati muškarac je uz arsenal psovki Zlatana nazvao i “smrdljivim balijom”. UEFA je tako podigla optužnicu protiv beogradskog kluba zbog tri stavke: rasističkog ponašanja, provokativnog i uvredljivog skandiranja i kršenja protokola UEFA-e za povratak u igru.

Konačnu odluku, prenosi "Hayat.ba", Disciplinska komisija UEFA-e trebala bi donijeti u narednim danima.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...