OZBILJNA KONKURENCIJA: Izbor za svjetski auto godine se zahuktava, ovo su polufinalisti

Yaris je evropski auto godine, a koji će biti najbolji na planeti, saznat ćemo 20. aprila.

  • Auto

  • 03. Mar. 2021  04. Mar. 2021

  • 0

Postali su poznati i polufinalisti izbora za Svjetski automobil godine. Osim Yarisa koji se tu našao, postoji njih još, a to su abecednim redom:

Audi A3
BMW serija 2 Gran Coupe
BMW serija 4
Honda e
Kia K5
Kia Sorento
Mazda MX-30
Mercedes GLA
Toyota Yaris i 
Volkswagen ID.4.

Prema trenutnim procjenama upućenih u ovaj izbor, Yaris ima velike šanse ponoviti uspjeh. Kao najveći kandidati za pobjedu spominju se i dva električna modela. 

Paralelno se održava i izbor za Svjetski gradski auto, a tu je poznato pet finalista: Honda e, Toyota Yaris, Honda Jazz, Hyundai i10 i Hyundai i20.

Za titulu najboljeg u domeni luksuznih automobile nominirani su: Aston Martin DBX, BMW X6, Land Rover Defender, Mercedes S klasa i Polestar 2.              

U najzanimljivijoj kategoriji sportskih Performance automobila nominirani su: Audi RS Q8, BMW M2 CS, BMW X5 M / X6 M, Porsche 911 Turbo i Toyota GR Yaris.

I konačno, kad je u pitanju dizajn, ovdje je u polufinale ušlo ovih pet modela: Honda e, Land Rover Defender, Mazda MX-30, Polestar 2 i Porsche 911 Turbo.

Finalisti će biti proglašeni 30. marta, a pobjednici 20. aprila . 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...