SAV TAJ "REALITY SLENG" PREDSJEDNIKA SRBIJE: "Samo vaša s**nja da ne slušam!"

Predsjednik se nije libio da ovakav rječnik upotrijebi ni kada je bio gost emisije u Crnoj Gori u kojoj nije mogao da kontroliše medije kao u Srbiji, ali je opet odlučio da pred publikom izgovori gadosti o sebi, poput "picousti" i "peder".

  • Regija

  • 04. Mar. 2021  05. Mar. 2021

  • 0

Kurv.tina, picousti, peder, žvalavi, s.ranja, maljem u glavu nije riječnik nekog prolaznika na ulici koji "psuje kao kočijaš", ovo je sada već ustaljeni riječnik kojim se na nacionalnim frekvencijama Srbiji obraća predsjednik Aleksandar Vučić. A za danas (četvrtak) je najavio da sklonimo djecu ispred televizora jer je pripremio nešto čime će se šokirati svijet, kaže.

Kao da nema većeg šoka od njegovog riječnika na raznim televizijama sa nacionalnom pokrivenošću...

"Majku nazvali ku.rvetinom"

Kada mu ponestane tema za razgovor u emisiji ili treba da se izbjegne neka veoma bitna tema, predsjednik voli da govori o svojoj porodici i tome kako ih svi napadaju i kako je porodica Vučić jedina ugrožena u Srbiji. 

- A onda kada su mi majku od 76 godina, i to su sve tako lajkovali, nazvali kurvetinom i rekli da nisam ja njen sin - rekao je Vučić u svom nimalo jasnom izlaganju od 84 minuta. 

Iako nije poznato ko je tačno ovako gnusnu stvar izgovorio, predsjednik je ovim riječnikom govorio o svojoj majci na televiziji sa milionskim auditorijumom.

Đubre, peder, picousti

Predsjednik često voli samog sebe da počasti nekim epitetima, a sve je čini se krenulo od čuvenog skandiranja "Vučiću, pederu", od kog Vučić sebe stalno tako naziva u najrazličitijim prilikama. 

- Kada nestane struja na Divčibarama, iz tri sobe ustanu i kažu to je kriv ono đubre, peder i picousti - rekao je Vučić govoreći na jednoj od svojih konferencija.

Predsjednik se nije libio da ovakav riječnik upotrebi ni kada je bio gost emisije u Crnoj Gori u kojoj nije mogao da kontroliše medije kao u Srbiji, ali je opet odlučio da pred publikom izgovori gadosti o sebi, poput, "picousti" i "peder".

"Samo vaša s.anja neću da slušam"

Ni kada je bio premijer, Vučić nije imao ništa kulturniji riječnik nego sada, te je prije nekoliko godina opsovao direktora Srbijavoda Gorana Puzovića prilikom obilaska poplavljenih područja u Čačku.

- Samo vaša sranja da ne slušam! - poručio je bijesno predsjednik direktoru.

"Rasturiću ih maljem u glavu"

Jedna od novih omiljenih predsjednikovih tema jeste organizovani kriminal i borba protiv mafije, te često umije i da zaprijeti na konferencijama za medije na koji način će se sa njima obračunati.

Ko ste vi bando mafijaška da reketirate? Ko vam je dao pravo za to? To ne sme niko. Neko se suprotstavi, pa ne zna kako će da se završi. E sad ćemo da vidimo kako će da se završi i da vidimo da li ste jači od države. Trudiću se da tu bandu rasturimo direktnim udarcima u glavu. Maljem u glavu - poručio je Vučić.

"Banda fašistička"

Opoziciju naročito voli da počasti pogrdnim imenima, a jedna od omiljenih floskula, koja uvijek ima poneki dodatak, jeste da su "opozicionari fašisti" ili "tajkuni".

 Ja im sad kažem, 'ajde, probajte da blokirate, pa ćete da vidite, bando fašistička! Neće početi miting u petak, a ići ćemo u svako mesto i selo gde pristalice fašiste Obradovića i tajkuna Đilasa blokiraju, dok svako to mesto ne oslobodimo - rekao je svojevremeno Vučić.

Nisu potrebna nikakva šokantna otkrića koja je predsjednik najavio za četvrtak, ovakav riječnik dovoljan je povod da se djeca sklanjaju dalje od televizijskih ekrana, piše Direktno.rs.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...