TARIK GA JE BLIJEDO GLEDAO: Takmičar u „Milijunašu“ znao je odgovor, ali nije imao hrabrosti, za sve je "kriv" jedan majmun

Turistički vodič iz Omiša mogao je odnijeti veliki novac iz popularnog kviza.

  • Show

  • 05. Mar. 2021  05. Mar. 2021

  • 0

Jedanaestim pitanjem za 64.000 kuna ovosedmično izdanje HRT-ovog kviza "Tko želi biti milijunaš?" započeo je 32-godišnji Josip Ramljak, koji je tokom nastupa prošlog četvrtka iskoristio sve džokere. Na historijskom pitanju za 64.000 kuna trebao je odgonetnuti koji je monarh sam sebe smatrao 'prvim slugom države'.

Turistički vodič iz Omiša dvojio je između Petra Velikog i Fridrika II Velikog, a eliminirao je Luja XIV te Ferdinanda Katoličkog. Naposljetku je odlučio ponuditi ime Fridrika II Velikog. Njegov konačan odgovor ujedno je bio i tačan pa je uslijedilo pitanje iz područja filmske umjetnosti za 125.000 kuna.

24sata

Foto: HRT

Trebao je znati ili pogoditi naslov ovjenčan s pet glavnih Oscara - za najbolji film, glavnoga glumca, glavnu glumicu, reditelja i scenarij. Je li riječ o "Lovcu na jelene", "Letu iznad kukavičjeg gnijezda", "Pasjem poslijepodne" ili, pak, o "Razjarenom biku"?

24sata

Foto: HRT

Josip je odmah pomislio na kultno djelo Miloša Formana "Let iznad kukavičjeg gnijezda", ali nije bio u potpunosti siguran. Ipak, nakon određenog vremena posvećenog razmišljanju, opredijelio se upravo za taj naslov i ponovno bio u pravu. 

24sata

Foto: HRT

Josipa je zatim dočekalo i pitanje za 250.000 kuna. Što je bio Fulang-Chang, kućni ljubimac Fride Kahlo, vidljiv i na jednoj od njezinih najpoznatijih slika, glasilo je pitanje. Osim što nije znao odgovor, natjecatelj uz dosad osvojen visoki novčani iznos nije bio voljan prepustiti se riziku pa je odustao.

24sata

Foto: HRT

Ustvrdio je kako bi, da je nastavio igru, majmun bio njegov odgovor (a ne oposum, tigar ili koala). I Josip bi, da je imao hrabrosti, ponovno bio u pravu!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...