MITRPOLIT MIHAILO OŠTRO O POTEZU PREMIJERA KRIVOKAPIĆA: Vlada Crne Gore uvrijedila je Cetinjane po dva osnova…

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) Mihailo kazao je da je Vlada Crne Gore polaganjem vijenca na grob kralja Nikole uvrijedila Cetinjane po dva osnova.

  • Regija

  • 05. Mar. 2021  05. Mar. 2021

  • 1

- Prvi, svojevrsni je cinizam da ga polažu duhovni nasljednici onih koji su ga detronizirali i, drugi, da ga polažu političari koji namjeravaju da suverenu državu svedu u status srbijanske kolonije - rekao je mitropolit CPC-a.

Odgovor je, kako je rekao, bio pravovremen i prigodan.

- Cetinjani su demonstrativno uklonili vijenac, inače ukrašen u bojama srpske zastave, i postavili odgovarajući, ukrašen u bojama crnogorske državne zastave - rekao je mitropolit Mihailo.

Prema njegovim riječima, Vlada se ne bi usudila da na takav način ponizi Cetinje, "da klir cetinjske filijale beogradske patrijaršije takvu veleizdajničku politiku ne inspiriše i daje joj ton".

- Po prirodi poslanja, trebalo bi da razlikuje mali od smrtnoga grijeha - običnu uvredu od veeizdaje sopstvene zemlje i naroda.  A ona podržava Vladu koja radi upravo ovo drugo. Ta vlada je ljubila prijestonu ikonu u crkvi na Ćipuru, kao Juda Hirsta u njenom slučaju, dok vodi politiku izdaje Crne Gore za beogradske srebrnjake. Povijest joj to neće oprostiti. Pa se pitam kako će jednoga dana Bogu na istinu. Zato je savjetujem da ne gleda trun u oko svoga brata, kako čitamo i slušamo svakodnevno, nego da vidi brvno u svojemu - poručio je mitropolit Mihailo.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...