SLOVENIJA UVODI JOŠ STROŽIJI REŽIM: Slovenci pooštravaju mjere, svi koji ulaze u zemlju morat će...

Zbog opasnosti od unošenja novih varijanti koronavirusa, Slovenija će od ponedjeljka, 8. marta, provoditi pojačan nadzor i zaoštriti uvjete za ulazak u zemlju na granici s Italijom, Austrijom i Mađarskom.

  • Regija

  • 05. Mar. 2021  05. Mar. 2021

  • 0

Od 15. marta, svi koji u Sloveniju budu ulazili kao dnevni ili sedmični radni migranti, morat će pokazati negativni test na koronavirus, ne stariji od sedam dana, što do sada nisu morali, a bili su oslobođeni i obaveznog karantina.

Negativni test na koronavirus morat će imati i osobe koje povremeno prelaze granicu zbog brige o osobama, stranci koji imaju zemlju u Sloveniji, kao i osobe koje ulaze zbog obrazovanja.

Pojačan nadzor na kontrolnim tačkama

Sve te kategorije do sada su bile izuzete od karantina ili obaveznog sedmičnog testiranja, prenosi Hina.

Ulazak u Sloveniju iz Austrije od ponedeljka će biti moguć preko četiri veća granična prijelaza koji će biti otvoreni 24 sata, a ostali će raditi skraćeno vrijeme, rekao je ministar unutrašnjih poslova Slovenije Aleš Hojs.

Dodao je kako će na kontrolnim tačkama s Italijom, Austrijom i Mađarskom slovenska policija od ponedjeljka provoditi pojačan nadzor.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...