GORAN ČERKEZ UPOZORAVA: "Situacija je dramatična, kasnimo..."

"...dvije sedmice u donošenju mjera, a tek za dvije sedmice očekujemo pojačan priliv bolesnika u bolnicama."

  • Društvo

  • 05. Mar. 2021  05. Mar. 2021

  • 0

Nakon sastanka sa premijerima kantona u Vladi Federacije BiH, pomoćnik federalnog ministra zdravstva Goran Čerkez upozorio je na težinu epidemiološke situacije.

Čerkez je kazao kako je situacija dramatična te da se trenutna epidemiološka situacija ne može povezati sa procesom vakcinacije.

"Nažalost, državni organi su zakazali, jer nisu odgovorili procesno ni diplomatski da građanima omoguće vakcine", kazao je.

Bitno je da ne bude oklijevanja kod donošenja mjera, dodao je, jer će doći do situacije da pacijente nećemo moći unijeti u bolnice.

"Već danas je situacija haotična ako prođete gradom i vidite redove ispred domova zdravlja. Zahtijevali smo da svi kantoni povećaju testiranja. Situacija se dramatično pogoršava i idemo ka kulminaciji", kazao je.

On je upozorio ugostitelje, posebno pred dolazeći 8. mart, kazavši da nikakva slavlja ne smiju biti organizovana, jer će onda uslijediti lockdown.

"Već imamo dvije sedmice kašnjenja u donošenju mjera, a tek za dvije sedmice očekujemo pojačan priliv bolesnika u bolnicama", izjavio je, piše Klix.ba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...