UBIJAO JE U AMSTERDAMU, BUDIMPEŠTI, BEOGRADU, NOVOM SADU: A sada je osuđen na doživotnu robiju

Der je osuđen za ubistvo jednog Hrvata u julu 2018. u kafiću u Amsterdamu i mađarskog biznismena u Budimpešti u septembru iste godine.

  • Hronika

  • 05. Mar. 2021  05. Mar. 2021

  • 1

Plaćeni ubica Čaba Der osuđen je na doživotnu robiju pred sudom u Budimpešti, prenose "Nezavisne novine".

U pitanju je prvostepena presuda, a Der će, prema mađarskim zakonima, moći da zatraži uslovnu kaznu nakon 40 godina.

Der je osuđen za ubistvo jednog Hrvata u julu 2018. u kafiću u Amsterdamu i mađarskog biznismena u Budimpešti u septembru iste godine.

Srbijanskoj javnosti je poznat zbog likvidacije koju je izveo na Banovom brdu 2018., kada je bez maske i s osmijehom na licu, prišao Nebojši Markoviću u ulici Rajka od Rasine u Beogradu i ispalio u njega više hitaca. On je ubijen greškom, jer ga je Der zamijenio za Aleksandra Šarca, koji je prije nekoliko sedmica ranjen u TC Ušće usljed čega je nešto kasnije i preminuo.

Takođe, Der je u Novom Sadu, u kafani na Trgu mladenaca, pred desetinom gostiju iz pištolja 2004. usmrtio Branislava Jelačića, a s lica mjesta pobjegao biciklom.

Sumnja se da je pokušao da ubije i vođu takozvanog rakovičkog klana Nebojšu Stojkovića u Barseloni 28. augusta 2017. godine. Stojković je pogođen sa nekoliko hitaca, ali je uspio da preživi.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...