PALMER ZABRINUO VUČIĆA: "Stvar je hitna, vrijeme nije na našoj strani"

''Mi bismo voljeli da se strane obavežu da će što je prije moguće krenuti ka rješavanju ovog pitanja, punoj normalizaciji", rekao je Palmer, prenosi srbijanski tabloid "Alo".

  • Regija

  • 05. Mar. 2021  06. Mar. 2021

  • 0

Amerika neće pritiskati, već ohrabruje Beograd i Prištinu da postignu sporazum o normalizaciji, izjavio je američki specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Matthew Palmer, ali je dodao da smatra da je puna normalizacija odnosa dve strane ''hitna stvar''.

Palmer je u intervjuu za N1 na pitanje da li administracija američkog predsednika Josepha Bidena ima neki rok za postizanje sporazuma Beograda i Prištine ili će pregovori moći da traju koliko to bude bilo potrebno, Palmer je rekao da ne vjeruje da postoji rok, ali i da ''smatra da je stvar hitna''.

''Mi bismo voljeli da se strane obavežu da će krenuti ka rješavanju ovog pitanja, punoj normalizaciji, što je prije moguće. Vrijeme nije na našoj strani. Što duže budemo čekali to će biti teže i svi izazovi će biti komlikovaniji''', rekao je Palmer.

Na pitanje o obavezi koju je Srbija preuzela Washingtonskim sporazumom - da će preseliti svoju ambasadu u Izraelu u Jerusalim, a na čemu je insistirao bivši predsednik SAD Donald Trump, Palmer je u intervjuu za N1 rekao da Srbija može sama da odluči gdje će joj biti ambasada.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...