BOLNICE NA RUBU ODRŽIVOSTI: Susjedi od podne u lockdownu, zatvoreni svi ugostiteljski objekti i sve trgovine osim...

Tačno od podne u Srbiji su na snazi pooštrene mjere.

  • Regija

  • 06. Mar. 2021  06. Mar. 2021

  • 0

Do ponedjeljka u 6 ujutro u Srbiji bit će zatvoreni svi ugostiteljski objekti i sve trgovine osim onih s osnovnim potrepštinama. Od prekosutra srednje škole prelaze na online nastavu.

Tačno od podne u Srbiji su na snazi pooštrene mjere. Do ponedjeljka u 6 ujutro bit će zatvoreni svi ugostiteljski objekti i sve trgovine osim onih s osnovnim potrepštinama. Od prekosutra srednje škole prelaze na online nastavu. Ipak, ta zemlja navodi velik broj vakcinisanih, ali čini se da je opuštenost onih koji se nisu vakcinisali bila prevelika.

U posljednje vrijeme službeno je oko 4 hiljade zaraženih dnevno, a bolnice su na rubu održivosti.

Podsjetimo, srbijanski štab je prihvatio ograničenje za vikende da sve trgovine rade u subotu do podne, a zatim se do ponedjeljka u šest ujutro zatvara sve, osim snabdijevanja hranom, apoteka i benzinskih pumpi.

"Tražili smo oštre mjere koje će osigurati prekid ili smanjenje kontakata", izjavio je za Radio-televiziju Srbije epidemiolog i član Kriznog štaba, dr. Branislav Tiodorović, ustvrdivši da “zabrana kretanja nikada nije bila opcija”, ali da novousvojene mjere “svakako nisu dovoljne”.

Zabrana rada vrijedi za sve ugostiteljske objekte u zimskim centrima, osim za restorane u hotelima, a dodatna mjera je da od ponedjeljka počinje nastava na daljinu za sve srednje škole.

- Ne možemo zaustaviti život, ali moramo osigurati da ne funkcioniraju žarišta gdje se virus prenosi neograničeno i bez ikakvih zapreka - naglasio je Tiodorović, podsjetivši da su oštre mjere zahtijevane još prije dva mjeseca.

Tiodorović i medicinski dio štaba drže da je neophodna dosljedna primjena provođenja mjera i nekontroliranog okupljanja u kafićima i klubovima, u kojima komunalna policija sporadično prekida tzv. korona-tulume na kojima se u malom prostoru okupljaju i stotine ljudi, javlja Hina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...